Στις 5.339 οι αιτήσεις για τα αγροβολταϊκά, εντός ημερών οι δικαιούχοι
Υψηλό ενδιαφέρον καταγράφηκε για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», για τα οποία υπενθυμίζεται πως ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Συνολικά, υποβλήθηκαν 5.339 αιτήσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων και των επιλαχουσών αιτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν αίτημα στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), εντός 60 ημερών, για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (εφόσον υφίσταται) ή για σύναψη Σύμβαση Σύνδεσης. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους θα απεντάσσεται αυτομάτως.
Στο πρόγραμμα η κατάταξη των αιτήσεων γίνεται βάσει δύο ομάδων προτεραιότητας:
- Α’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά έως και 10,8kW.
- B’ ομάδα προτεραιότητας: Φωτοβολταϊκά πάνω από 10,8kW και έως 50kW.
Οι αιτήσεις σε κάθε ομάδα κατατάσσονται σύμφωνα με τη χρονική σειρά υποβολής τους.
Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι» υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Με τα προγράμματα “Φωτοβολταϊκά στην Στέγη” και “Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι” ενισχύουμε οικονομικά τα νοικοκυριά -λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τους αγρότες. Πρόκειται για ακόμη δύο πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στον κύριο στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μείωση του ενεργειακού κόστους προς όφελος των καταναλωτών».
H Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, σημείωσε: «Με τα δύο αυτά προγράμματα φέρνουμε τα οφέλη της πράσινης μετάβασης ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και τον καταναλωτή. Σε συνέχεια των πολιτικών και προγραμμάτων μας για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, τα προγράμματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό ενισχύουν τον στόχο της αύξησης της διείσδυσης “καθαρής” ενέργειας, αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους, μεγιστοποιώντας το κοινωνικό όφελος για όλες και όλους».
Πηγή: www.agronews.gr