Αγωγή εναντίον ΟΠΕΚΕΠΕ για διαφυγόντα κέρδη από 200 ΚΥΔ, τραγικό το ΟΣΔΕ.

Αγωγή σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτουν σήμερα τα ΚΥΔ για την απόλυτη καταστροφή της νέας εφαρμογής του ΟΣΔΕ 2024 που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση των φετινών δηλώσεων, την ώρα που οι εταιρείες υποδοχής των δηλώσεων (ΚΥΔ) απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους κάθε μία για το σκοπό αυτό.

Αγωγή εις βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για διαφυγόντα κέρδη καταθέτουν εντός της ημέρας 200 ΚΥΔ, τραγικό το ΟΣΔΕ 2024

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν πάνω από 180 εταιρείες συμβούλων με Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να καταθέτουν την αγωγή διεκδικώντας τεράστια ποσά αποζημίωσης (Διαφυγόντα κέρδη) από τον Οργανισμό Πληρωμών.

Όλα έρχονται μετά το πισωγύρισμα που επέλεξε η διοίκηση του Οργανισμού στα συστήματα διαχείρισης του ΟΣΔΕ και την απολύτως αντιλειτουργική εφαρμογή που αποφάσισε να επιβάλει για τις φετινές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για δικαστική προσφυγή σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με το ίδιο αντικείμενο είχε κάνει με ανακοίνωσή της στις αρχές Ιουλίου και η ΕΘΕΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΘΕΑΣ αναφέρονταν ότι «για το κόστος λειτουργίας των ΚΥΔ για τους 3,5 μήνες που είμαστε αδικαιολόγητα ανενεργά, θα το διεκδικήσουμε νομικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα το μεταφέρουμε στους Συνεταιρισμούς και τους αγρότες μέλη μας».

 

Πηγή: www.agronews.gr